Zasakovací rošty: Mějte suché chodníky i v lijáku

14. 5. 2024

Měnící se klima s sebou přináší prudké přívalové deště, které mohou nejen ve městě způsobit spoustu nepříjemností. Jednou z nich jsou kaluže. Určitě se vám už někdy stalo, že vás při chůzi po chodníku "nahodilo" rychle jedoucí auto, které vjelo do kaluže. Nebo vás "nahodilo" vás auto před vámi, když jste seděli za volantem a díky tomu jste na chvíli nic neviděli. Snad jediný, kdo má kaluže rád, jsou malé děti. Jak to ale udělat, aby se kaluže netvořili? Řešením jsou zasakovací rošty AS-TTE rošt. Voda se na nich nedrží, ale ihned se vsákne a díky tomu nejen, že se netvoří kaluže, ale hlavně se voda vrací zpět do půdy a přispívá tak k ochraně životního prostředí využitím srážkové vody v místě jejího vzniku.

Zasakovací rošty je možné využít na všechny povrchy, které potřebujete zpevnit, například parkoviště, chodníky, silnice, příjezdové cesty, terasy... Vsakovací dlažbu můžete vyplnit například betonovými kostkami, trávou, či kamennou drtí. Zatravňovací dlažba tak může plnit účel nejen praktický, ale také estetický. 

Podívejte se na video, kde je krásně vidět, jak se voda dopadající na zasakovací dlažbu AS-TTE vsakuje a oproti tomu vedle na asfaltovém povrchu se drží.